Komentari On/Off

Stalk me on twitter

Linkovi, djeco:

Gnu

Moj dijo svemira
Koalicija.net

Real ultimate power!!!
Planewalker

-Saturday morning breakfast cereal
-Alien Loves Predator
-Something Positive
-Order of the stick
-Percy the chicken
-Lumen&Kremen
-Monkey island
-Sob Sa Sobom
-Partially Clips
-Overkloking
-Kolumbo
-Atland
-Elftor
-XKCD
-PvP

Kset
Rasta Ites
Kamosutra

Mail me!


Blogovi koje pratim povremeno a nisu neki koji crtaju i to, ti su malo nize
Glupinickname 2
Tantarantacha
At the diner
Ribac

Crtachi i sl.:

Robert "Bob" Solanovic
Dubrafko Matakovic
Enrique Fernandez
Sideshowmonkey
Lewis Trondheim
Wayne Reynolds
Prokleti Bambij
Tony DiTerlizzi
Frano Petrusa
Nenad Barinic
Tomaz Lavric
Dario Kukich
Chris Riddell
Matt Wilson
Vinod Rams
Betsy Bauer
Matt Dixon
Paul Kidby
Crab Fu
Xaxaxa
Svagi
Ja

Animafestovi
Animafest 2004

srjeda
chetvrtak
petak

Animafest 2005

Utorak
Srijeda
Cetvrtak
Petak
Subota

Animafest 2006

Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Cetrtak
Petak
Subotnja dodjela
Epilok

Animafest 2007

Utorak 1
Utorak 2
Srijeda
Cetrtvak
Petak
Subota
Nedjelja

Animafest 2008

Subota 1
Subota 2
Nedjelja
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda 1
Srijeda 2
Cetvrtak+dodjela
Epilog


ENT3RATYR0WNPUR2UNALRiSQ


Velki banner ono e

14.11.2007., srijeda

Animafest 2007 - Utorak - Drugi dijo

Da, opet ista slika

Da nastavim pricu. Nakon sto sam natipko post ispod ovog, otiso sam pozdravit djecu u pivnici i polako se vratio nazad u kino. Ah da, nisam u proslom postu spomenuo da prije neg sam iziso iz kina, vidil sam neku tetu koja na onoj vozilici na dva kotaca za bjelce djeli specijalno izdanje metroa o animafestu pa sam ja uzeo jedan i spremio u torbu. Nikad se nezna kad bi mi mogo zatrebat.


22:00 Wood i Stock: seks, origano i rock'n'roll
Otto Guerra, Brazil, 2005, 81'


Iso sam na film sa blagom dozom nevjerice jer bog zna kaj buju ti brazilci nama prodali pod animirani film. Svi su oni ukleti sa voodoo proklectvima, cuo sam ja. Doso sam 10 minuta ranije pa sam se vrzmal tam u nadi da necu srest nikog poznatog i morat po deseti put objasnjavat zakaj nisam gledal crtic od otvorenja. Usput sam ugledo plasticnu kutiju u kojoj su za djeljenje stajala specijalna izdanja metroa o animafestu, pa sam ja uzeo jedan i spremio u torbu. Nikad se nezna kad bi mi mogo zatrebat.

Nakon nekolko minuta cekanja i guranja kroz ulaz i grabljenja za glasacki listic, upao sam medju prvima i nasao si dobro sjedalo. Na njemu me cekalo specijalno izdanje metroa o animafestu pa sam ga uzeo i spremio u torbu. Nikad se nezna kad bi mi mogo zatrebat. Dok sam sjedio i citao neko specijalno izdanje metroa o animafestu koje sam nasao na stolcu ispred sebe, ljudi su polako kasnili na projekciju i oko 22:15 je vec krenuo novi jingle za animafest. Sav je neki turobni tehno... u stvari, pojima nemam kakav je jer nisam obraco paznju, pokusavo sam citat novine u mrklom mraku, al pretpostavljam da je bolji od onog sranja od prosle godine iako mu jadni mali pokusaj aplaudiranja nije iso u korist

Nakon djingla je iziso neki emo chicha i isprico nesto o crticu koj cemo gledat. Kad je reko da je stil crtanja slican matakovicu ili felixu, prvo sam pomislio "ma da, a usput je slican i mojoj babi, ta dva veze nemaju jedan s drugim". Nakon toga je prico kak on umire od tuge (ipak je on emo chicha) jer u hrvackoj nikak da izadje takav crtic. S jedne strane se slazem s njim i niko nebi bil sretniji od mene da izidje neki hrvacki dugometraznji animirani, a ak vec mogu birat, onda da nebude jedno od onih croatia film pizdarija koje kad gledam dobim traumacke flashbackove na spot od senne m, al sve moze samo da je dugometraznje, al da nije tipicna naporna hrvacka posljeratna drama. S druge strane, bas sam usporedio brazil s hrvackom na karti svjeta i brazil se cini nesto malo veci pa pretpostavljam da bi njima bilo nesto lakse napravit dugometraznji crtic neg nama. Nakon jos malo tugovanja, emo chicha se povuko s pozornice a ja sam spremil specijalno izdanje metroa o animafestu u torbu. Nikad se nezna kad bi mi mogo zatrebat.

Crtic stvarno zgleda ko nesto izmedju matakovica i felixa. Emo chicha je bijo u pravu! A i vidlo se da je film radjen po crtezu iz stripa zbog nacina farbanja i onog pomaka stripovskih likova koji je ekvivalent mahanju mrtvom mackom na shtapu i mumlanju "mjau mjau". Al inace, crtic je bil odlican. Ljepo uredjene pozadine sa hrpom stvari za citanje, odlicni likovi, potpuni nedostatak nekih suvisnih sranja kao shto je smislena radnja te puno ljigavog humora samo za najcrnije umove, sexualne manijake i ostarjele hipije.

Najglavniji (recimo) lik je Wood, covjek za kojeg se cini da gura vec debelo preko 40e godine zivota, al se jos uvjek osjeca mlado i poletno. Cita freak brothers, slusa hendrixa, ima poster od koncerta jefferson airplane, lupa u bongose, pusi origano, zivi na grbaci zene koja zaradjuje na tarotu/horoskopu/viskovima i sl. i tak to. Jednom prilikom njegovom prijatelju Stocku umre otac (od starosti) te se ovaj doseli do Wooda jer doma vise nema nikog od kog bi mogo zivit. Ubrzo nakon toga, Woodova zena osjeti duhovni poziv i ode na neodredjeno vrjeme do nekog gurua na nekom brdu, a u nedostatku financijske potpore, Wood i Stock odluce oformit svoj stari bend i postat bogati&slavni(tm)

Ima tu jos triljon detalja kao shto su psihicki problemi woodovog sina shtrebera, nekontrolirani sex posvuda, nasumicni ispadi psihodelije, razgovori tipa "sto je tebi hendrix rekao kad ti se ukazao?" "pojima nemam, znas da kurca neznam engleski" i tako jos miljon detalja. Meni je bil bas predobar i za konacnu ocjenu sam mu dal 4 jer cuvam 5 za neki koj cu gledat zabezeknuto i dozivljavat nekontrolirane orgazme iz ociju

U povratku doma sam po okolnim podovima i shkrinjama naiso na neko specijalno izdanje metroa o animafestu, pa sam ja uzeo jedan i spremio u torbu. Nikad se nezna kad bi mi mogo zatrebat.

- 00:21 - Komentiruj (6) - Isprintuj - Zlinkuj